Online Help

Bricsys 24/7 Introductie

Om te begrijpen hoe Bricsys 24/7 werkt moet je het volgende weten:

• Er zijn 2 gebruikerstypes
  • Gebruikers kunnen verschillende rollen hebben
  • Iedere rol heeft zijn eigen toegnagsrechten
  • Er zijn mappen en objecten
  • Er bestaan Enterprise klanten en Project klanten

Bricsys 24/7 heeft een recente browser nodig: Chrome, Firefox, Safari 7 of nieuwer, Internet Explorer 9 (met beperkte functionaliteit) of nieuwer.

Gebruikerstypes

De hoofd beheerder

De hoofdbeheerder is aangemaakt door Bricsys 24/7 en is uniek per bedrijf. Hij/zij is het eerste lid van het project en is ook lid van de beheerders rol (Zie Rollen en Toegangsrechten> Beheerders Rol).

Standaard gebruiker

Een standaard gebruiker is lid van een of meerdere rollen. Standaard gebruikers kunnen lid zijn van verschillende rollen in hetzelfde project.

Rollen en toegangsrechten

AdminBeheerder rol

De project beheerder is lid van de beheerder rol. Hij vult de project details in, stelt de mappen structuur op, maakt gebruikers en rollen aan, stelt de toegangsrechten in en beheert de dagelijkse zaken van het projecten platform. Een beheerder kan een onbegrensd aantal gebruikers aanmaken.

De hoofd beheerder kan één of meerdere gebruikers aan de beheerder rol koppelen. Vanaf dat moment kunnen de beheerders de hoofd beheerder helpen om het project op te zetten en te beheren.

RolesRollen

Een lid van de beheerder rol kan verschillende rollen (met verschillende toegangsrechten) aanmaken en gebruikers lid maken van deze rollen.

Folder AccessToegangs Rechten

Wanneer een gebruiker lid is van een rol, krijgt zij/hij de toegangsrechten van deze rol in het project. In geval van een lidmaatschap van meerdere rollen zijn de rechten van de gebruiker de som van de rechten van deze rollen. Je kunt alleen zaken zien of doen die je, in het kader van de rechten van de rol(len) waar je lid van bent, mag.

Mappen / Objecten

Map

Een project bestaat uit een mappen structuur met verschillende mappen. Alleen de mappen waar je toegangsrechten toe hebt (conform de rechten van de rol(len) waar je lid van bent) zijn zichtbaar in de mappen structuur. Er zijn 9 map typen die allen hun eigen functionaliteit hebben (zie de Structuur App).

Objecten

Een map bestaat uit objecten. Deze objecten zijn de “bestanden” van de map. Ieder map type heeft zijn eigen objecten (Zie Structuur App).

Enterprise klant / Project klant

Project Klant

Het bedrijf beschikt over één Bricsys 24/7 project. De hoofd beheerder kan niet een ander project aanmaken.

Enterprise Klant

Een enterprise klant is een bedrijf dat meerdere projecten kan aanmaken. Alleen de hoofd beheerder van dit bedrijf heeft de rechten om nieuwe projecten aan te maken.

Login

Login

Wanneer je inlogt in Bricsys 24/7, en je hebt toegang tot één project, kom je meteen binnen bij dit project. Heb je toegang tot meerdere projecten, dan zie je een projecten lijst (Zie Projecten Lijst).

De project beheerder stuurt je jouw gebruikersnaam en wachtwoord.

Projecten Lijst

Project List

A. Doorzoek al jouw projecten

B. Bezoek een project

C. Verwijder een project

Alleen een hoofd beheerder van een enterprise klant kan dit doen

1. Selecteer het project en kies Verwijder in de dropdown lijst.
  2. De projectnaam wordt grijs van kleur (Soft deleted).
  3. Selecteer het project nogmaals en kies Verwijder in de dropdown lijst.
  4. Voer je wachtwoord in.
  5. Het project is definitief verwijderd.

Stel de project grootte in (alleen voor de hoofd beheerder van een enterprise klant).

Editeer Profiel

Klik op de profiel foto/avatar in de hoek links boven het Bricsys 24/7 scherm. Hier kun je jouw profiel instellingen beheren.

Indien je deze informatie niet kunt editeren, dan heeft de beheerder je geen rechten gegeven om jouw profiel te kunnen editeren.

A. Editeer persoonlijke details

Editeer of vul jouw persoonlijke details, avatar, adres en/of contact details in (Zie Editeer profiel video).

B. Wijzg jouw wachtwoord.

Zie Editeer profiel video.

C. Kies jouw interface taal.

Zie Editeer profiel video.

D. Stop taken notificaties

Indien je geen e-mail notificaties voor nieuwe taken wilt ontvangen.

E. Verstuur mij een dagelijks overzicht

Indien je een dagelijkse mail wilt ontvangen met al jouw notificaties.

F. Map abonnement overzicht

Wanneer je geabonneerd bent op een map, zul je een notificatie mail ontvangen zodra iets wijzigt (bij opladen, nieuwe revisie, …) in deze map (Zie Editeer profiel video).

G. Accounts samenvoegen

Voeg jouw huidige Bricsys 24/7 account samen met een ander Bricsys 24/7 account.

Bricsys 24/7 Overzicht

In dit deel van de Bricsys 24/7 help vind je de default layout en groepering van de functionaliteiten van Bricsys 24/7. Bricsys 24/7 bevat een Project Balk(1), een App Balk (2), een App Menu (3) en een App Content (4) met Acties (5) en Views (6).

Overview

1. De Projecten Balk

Bovenaan het Bricsys 24/7 scherm bevindt zich de Projecten Balk met basis informatie en basis acties.

ProfileBekijk of editeer profiel

Zie Editeer profiel.

Project ListGa naar de projecten lijst

Zie Projecten Lijst.

Current LocationHuidige locatie in het project

SearchZoek in het project

Optioneel: Geavanceerd zoeken

• Doorzoek Documenten
  • Doorzoek Berichten
  • Doorzoek Meta data (Zie Formulieren App)

LanguageSelecteer taal

Indien je wilt dat Bricsys 24/7 jouw default taal onthoudt (Zie Editeer profiel).

HelpHelp pagina's

Ga direct naar de help pagina's.

Log outUitloggen

2. App Bar

Aan de linker zijde van de Bricsys 24/7 schermen bevindt zich een verticale balk: de App Balk. Met de App Balk kun je direct de functie activeren die je nodig hebt. Er zijn 12 verschillende Apps, maar je ziet alleen die Apps waar je rechten toe hebt (Zie Bricsys 24/7 Introductie)).

DashboardDe Dashboard App

Dit is de centrale plek die al jouw project gerelateerde activiteiten weergeeft.

Structure AppDe Structuur App

Dit is een krachtig document management tool. Hier vind je een overzicht van de statussen en details van alle objecten in het project. Deze App is de kern van het project en toont alle project mappen in een boom structuur.

Addressbook AppDe Adresboek App

Hiermee kun je alle project contacten beheren

Calendar AppDe Kalendar App

Hiermee kun je alle vergaderingen en agenda-item beheren, opvolgen en vastleggen.

Task AppDe Taken App

Hiermee kunnen de taken van de gebruiker worden gevonden en op verschillende wijzen worden gesorteerd.

Messages AppDe Berichten App

Voor een eenduidige projectcommunicatie tussen gebruikers. Hiermee kunnen berichten (mail) worden gestuurd naar andere gebruikers in het project.

Forum AppDe Forum App

Dit is de plek waar diverse onderwerpen kunnen worden bediscussieerd met andere project deelnemers.

Hier kunnen URL-links worden geplaatst en gedeeld.

Workflow AppDe Workflow App

Maakt het mogelijk om workflows aan te maken en te editeren met een intuïtieve "drag and drop" editor.

Form AppDe Formulieren App

Maakt het mogelijk om formulieren te bouwen met een eenvoudig te gebruiken "drag and drop" systeem (alleen voor Enterprise klanten).

Report AppDe Rapporten App

Maakt het mogelijk om rapporten aan te maken en deze automatisch te laten generen met vast, reguliere, intervallen (alleen voor Enterprise klanten).

Administration AppBeheer App

Voor het beheren van het project (alleen voor de Beheerder rol).

3. App Menu

Het App Menu toont de naam van de App die is geselecteerd (in de App Balk) tezamen met zijn gerelateerde mappen en opties. Behalve de dashboard App hebben alle Apps een App Menu. Wanneer je klikt op de pijl naast de App Naam, komt er een dropdown lijst tevoorschijn met de App Menu acties. Het kan zijn dat enkele acties uitgeschakeld zijn vanwege gelimiteerde rechten of als de acties op dat moment niet mogelijk zijn voor je.

ExpandUitvouwen mappen

Vouwt alle mappen in het App Menu uit.

DownloadSamenvouwen mappen

Vouwt alle mappen in het App Menu samen.

Show hideToon/verberg lege mappen

RefreshRefresh map

InfoBekijk of extraheer Project info

Toont een lijst met alle mappen in het App Menu met hun content en grootte. De Download Lijst optie maakt het mogelijk deze lijst naar een Excel bestand te exporteren.

4. App Inhoud

Hier worden de objects in de geselecteerde map getoond. Omdat er verschillende Apps zijn (Zie App Balk), wordt de App Inhoud aangepast aan de geselecteerde App. Bovenaan de App Inhoud (Net onder de Titel balk), vind je acties en weergaven. Behalve de Dashboard App hebben alle Apps een App Inhoud met Acties en Weergaven.

5. Acties

Alle acties in de App Inhoud liggen opgeslagen in twee verschillende balken. De acties in deze menu's worden afhankelijk van de App, de toegangsrechten en of mappen/objecten die zijn geselecteerd, aangepast. Je ziet alleen die acties die op dat moment voor je mogelijk zijn. Afhankelijk van het aantal geselecteerde objecten kun je kiezen welke balk je wilt gebruiken.

Zie je niet alle acties die zijn toegelicht in de verschillende Apps dan betekent dit dat je onvoldoende toegangsrechten hebt voor deze acties (Zie Bricsys 24/7 Introductie). Om te zien welke rechten je hebt, zie Bricsys 24/7 Overzicht > Weergaven.

A. Acties op een enkel object

Beschikbare acties boven de App Inhoud

Klik de checkbox van het object en selecteer een actie.

Hover Bar

Hover over het object en selecteer de actie

B. Acties op meerdere objecten

Beschikbare acties boven de App Inhoud

Klik de checkboxes van de objecten en selecteer een actie.

Voor de meeste Apps is een hoofdactie beschikbaar, een secundaire actie en een dropdown-lijst met additionele acties.

6. Weergaven

In de rechter bovenhoek van de inhoud van de App kun je de weergave van de App inhoud wijzigen. De weergaven zijn afhankelijk van de App en map die je hebt geselecteerd. Verder kun je hier ook de weergave informatie filteren of hier informatie over je rechten bekijken.

Thumb viewsWijzig Weergave

Selecteer de weergave van de App Inhoud.

FilterFilter

Filter de objecten in de App Inhoud.

Het filter is alleen van toepassing op de huidige map. Deze verschilt van de zoek functie in de Titel balk waarmee je kunt zoeken in het gehele project.

InfoInformatie

A. Rechten

Viewing RightsKijk rechten

PrintAfdruk rechten

DownloadDownload rechten

Add FileToevoeg rechten

Add RevisionRevisie rechten

AnnotationAnnotatie rechten

EditWijzig rechten

DeleteVerwijder rechten

B. Toegang

No accessGeen toegang

Own accessToegang eigen: Rechten in een mappen aan objecten die door jou zijn aangemaakt of opgeladen

All accessToegang allen: Rechten aan alle objecten in een map.

C. Rollen met toegang

Indien je rechten hebt om ze te zien.

D. Gebruikers met toegang

Indien je rechten hebt om ze te zien.

E. Inhoud van een map